Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Lībiešu kultūras dienas

. Plkst. 17:00

Lībiešu kultūras dienas - afiša

9. un 10. oktobrī Ventspilī notiks septītās Lībiešu kultūras dienas. Tās sāksies piektdien, 9. oktobrī, plkst. 17.00 Galvenajā bibliotēkā, kur kultūras dienu ieskaņas pasākumā tiks atklāta Anrija Požarska fotoizstāde “Lībiešu kultūrtelpa portretos” un notiks dzejnieces Baibas Dambergas jaunās grāmatas “Es un cit es” atvēršanas svētki.

Fotoizstādes autors – profesionāls fotogrāfs Anrijs Požarskis, ir dokumentējis daudzus lībiešu kultūras notikumus, tostarp ikgadējos Lībiešu svētkus. Viņa fotoattēli izmantoti arī kā ilustrācija Lībiešu kultūrtelpas pieteikumam Nacionālajam nemateriālā mantojuma sarakstam. 2020. gada pavasarī Anrijs Požarskis iesācis veidot portretu sēriju, dokumentējot 12 Lībiešu kultūrtelpas elementu nesēju sarakstā iekļautas personības, kas arī būs skatāmas fotoizstādē.

Savukārt, dzejas krājuma “Es un cit es” autore Baiba Damberga pēc profesijas ir grafiķe, strādā par zīmēšanas un grafikas skolotāju J. Rozentāla mākslas skolā. Viņa ir aktīva lībiešu sabiedriskā darbiniece, lībiešu mākslas izstāžu kuratore un publikāciju par lībiešu mākslu autore, darbojusies lībiešu muzikālā un literārā mantojuma apzināšanā un kopšanā. Jaunais dzejas krājums ataino dažādās Baibas Dambergas literārās un valodas šķautnes, ikdienas gaitas un viņas saikni ar lībisko pasauli un personisko lībisko un tāmniecisko mantojumu. Dzejas krājums ir daudzšķautņains arī valodas ziņā – tas atklāj Ziemeļkurzemes valodu bagātību un dažādu valodas pasauļu līdzāspastāvēšanu un mijiedarbību

Lībiešu kultūras dienu ieskaņas pasākumu ar dziesmām kuplinās Ventspils lībiešu ansamblis “Rāndalist”.

Gan ikdienā, gan pasākuma laikā lūgums ņemt vērā spēkā esošos ierobežojums – ievērot 2 metru distanci, kā arī, ja ir saslimšanas simptomi, tad palikt mājās, lai pasargātu gan sevi, gan apkārtējos.