Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Krievu kultūras dienas. Koncerts “Mūzika cauri laikiem”

. Plkst. 14:00

Krievu kultūras dienas Ventspilī 2020No 24. oktobra līdz 1. novembrim norisināsies “Krievu kultūras dienas Ventspilī”. Pasākumu galvenais mērķis ir atklāt daudzveidību krievu kultūrā, sniegt iespēju ventspilniekiem tikties klātienē ar krievu kultūras personībām.

Kultūras dienas tiks atklātas sestdien, 24. oktobrī plkst. 15.00 Pārventas bibliotēkā, kur interesenti aicināti uz sarunu vakaru ar Latvijas Puškina biedrības līdzpriekšsēdētāju, grāmatas “Pokrovas kapsēta. Slava un aizmirstība” sastādītāju Svetlanu Vidjakinu. Divdesmitais gadsimts bez žēlastības iznīcināja un sadedzināja daudzas savstarpējās saiknes, satricināja cilvēces kultūras atmiņu. Kapsētu izpostīšana ir kļuvusi par vienu no mūsu laika bēdīgajām zīmēm. Svetlana Vidjakina cer šīs tikšanās laikā apmeklētājos pamodināt interesi par savām saknēm un tradīcijām. Programmā paredzēta arī krievu klasiķu un mūsdienu autoru proza un dzeja.

26. oktobrī plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā tikšanās ar aktieri, televīzijas un radio raidījumu vadītāju Juriju Kušpelo. Mākslinieks, kurš pabijis un profesionālo teātru skatuvēm gan Latvijā, gan Krievijā, savā programmā “Labvakar!” paredzējis dzejas un prozas lasījumus, sākot no A.Puškina, M.Ļermontova un Sudraba laikmeta meistariem līdz mūsu laikabiedriem. Prozā skanēs L.Tolstova, A.Cipkina un citu autoru darbi. Jurijs Kušpelo stāstīs par pieklājīgām uzrunu formām krievu valodā kā pagājušajos gadsimtos, tā mūsdienās. Paredzēti dzīvespriecīgi un asprātīgi stāsti no personīgās, teātra vietējo un ārzemju turneju dzīves, kā arī televīzijas aizkulisēm.

Noslēdzot “Krievu kultūras dienas Ventspilī”, 1. novembrī plkst. 14.00 Kultūras centrā interesenti aicināti uz apvienības „Classic Duet” koncertprogrammu. Vokālais duets – Larisa Ļutjko (soprāns), Gaļina Poļakova (meccosoprāns) un koncertmeistare Tatjana Černova, sniegs plašu un daudzveidīgu muzikālo baudījumu. Programmā krievu klasiķu P.Čaikovska, M.Glinkas, A.Dargomižska operu ārijas, P.Bulahova, A.Guriļova, A.Varlamova senās romances, O.Stroka, V.Kozina un M.Marjanovska populārie tango, kā arī dziesmas no filmām ar M.Dunaevska mūziku.

Pasākumus atbalsta Ventspils pilsētas dome. Visos pasākumos apmeklējums uzrādot ieejas karti. Bezmaksas ieejas karti uz “Classic Duet” koncertu var saņemt Ventspils Kultūras centra kasē.

Gan ikdienā, gan pasākuma laikā lūgums ņemt vērā spēkā esošos ierobežojums – ievērot 2 metru distanci, kā arī, ja ir saslimšanas simptomi, tad palikt mājās, lai pasargātu gan sevi, gan apkārtējos.