Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena

Ar koncertu, ar baltiem galdautiem, ar bērnu darinātiem mākslas darbiem, ar dziesmām un dejām 4. maijā plkst. 12.00 Rātslaukumā atzīmēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu.

Aicinām ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesi pievienoties svinētāju pulkam Rātslaukumā. Svētku koncertā uzstāsies ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele” un Ventspils Kultūras centra vīru kora grupa, kā arī dzirdēsim Centra sākumskolas zēnu grupas dziedājumus. Skaistākās tautas dejas izdejos Ventspils deju ansambļa “Liedags” 6.-9. klašu un jauniešu kolektīvi, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kurzeme” un senioru deju kolektīvs “SenKurzeme”. Svētku noskaņu papildinās Ventspils Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Mana pilsēta”.

Šopavasar,  vairāk nekā jebkad agrāk, varam novērtēt cik liela nozīme ir vārdam neatkarība, cik laimīgi un bagāti esam par iespēju dzīvot neatkarīgā valstī un cik trausla ir robeža, lai nepazaudētu šo vērtību.

Grupas “Ducele” dalībnieki par neatkarību: “Lai mēs būtu individuāli, ģimeniski, valstiski mentāli un fiziski neatkarīgi, ir jāiemācās atšķirt labo no ļaunā, vērojot, uzklausot, domājot un sarunājoties. Ir jāmāk būt spējīgiem iestāties pret ļaunumu, kā to darīja iepriekšējās paaudzes Pirmā un Otrā pasaules kara laiku griežos, neatkarīgi no dzimuma un politiskās pārliecības, cauri visām negācijām saglabājot brīvības un neatkarības sajūtu sirdī. Tāpēc mēs aicinām jūs visus dziedāt, dejot, smiet, iesmiet par negācijām ar drastisku, pašironisku piesitienu skumjās un līksmā prātā, arī par spīti ienaidniekam, kā to pašreiz dara varonīgā Ukraiņu nācija. Tas iznīcina ļaunumu un vairo labestību.”

Svinēsim svētkus, pavasari un iespēju tikties!