Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Piektdienas vakara pastaiga

26. augusta vakarā ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti doties Piektdienas vakara pastaigā “Ventiņ’ būšan’!”. Leposimies ar savu īpašo tāmnieku dialektu, pulcēsim ventspilniekus no tuvām un tālām zemēm, dziedāsim, dejosim un spēlēsim spēles, kas tapušas ventiņpusē, iedrošinot jaunatni iepazīt mūsu vērtības un nest tās pasaulē. Tā var tikai ventiņ’!

Programma šeit: LVENGRUS

Pilsētas Tirgus laukumā no plkst. 19.00 līdz pat 2.00 būs “ANDEL TIERGS PLACE UN DANČ”, kur pasākuma apmeklētājus priecēs dažādas aktivitātes un koncerti. Dziesmu ansambļa “Ventiņ’” dziesmu pavadījumā varēs apmeklēt vakara pastaigas tirgu, kā arī nobaudīt Street food, bet bērni – piedalīties radošās darbnīcās. Koncertprogrammā “No Rozenštrauha līdz Paulam” ugālnieka Andra Daņiļenko un Valda Zilvera – bijušā Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņa un mūzikas autora Ventspils teātra izrādēm, izpildījumā tiks izdziedātas latviešu estrādes pērles par vasaru, dzīvi un mīlestību no seniem laikiem līdz mūsdienām. Uz skatuves kāps arī jaunie Ventspils talanti ‑ grupa “6 piparu maisījums”, kas guva uzvaru jauno mūzikas grupu konkursā pasākuma “Citāds Tirgus” ietvaros, bet vakara izskaņā par lustīgu atmosfēru parūpēsies dīdžejs Jānis K.

Turpat netālu Amatu mājā būs “TEIJĀTERS UN VIET, KUR UZSIST KLAČ”, kur no plkst. 20.00 līdz 21.00 varēs piedalīties ventiņu vārdu un vecvārdu konkursā, kā arī vērot un just līdzi Ances amatierteātra izspēlētajai Rūdolfa Blaumaņa joku lugai “Pēc pirmā mītiņa”.

Vecpilsētas sirds – Rātslaukums no plkst. 19.00 līdz 22.00 pārvērtīsies par brīvdabas izstāžu un performanču zāli ar nosaukumu “TĀD  MĒS I”, kurā izskanēs muzikāli pārsteigumi no vokālā ansambļa “Mundus” un Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogiem, un stāsti no Ventspils stāstniekiem, jo kurš gan labāk zina, kā viš bij un kā viš būs. Būs satikšnes tujāk ar amata meistariem – ventspilniekiem, kas neknūr pa stūrem, bet dar’, kā arī iespēja izbaudīt Ventspils simbolu Govi tuvplānā un uzzināt vairāk par vēsturiskajām “Govju parādēm”, kuras norisinājās 2002. un 2012. gados. Pateicoties šīm divām “Cow Parade” akcijām, Ventspils pilsētas tēls ir ticis bagātināts ar neoficiālu simbolu – gotiņu, kas ir ne tikai iemīļots tūristu apskates objekts un tēls, ko daudzi uzņēmēji izmanto suvenīru dizainā, bet arī publiskās mākslas kolekcija, kas izstādīta Ventspils pilsētvidē ļauj ventspilniekiem un pilsētas viesiem ikdienā baudīt atzītu gleznotāju, tēlnieku un dizaineru mākslas darbus.

Bet puķu draugi, kuri labprāt dotos Kuldīgas ielas ekskursijā “PUĶMĪĻ ŠPACIERS A MUZĪĶER” pilsētas ainavu arhitektes Lilitas Sproģes pavadībā, lai apskatītu skaistākos ziedu stādījumus no Rātslaukuma līdz Lielajam laukumam, aicināti pievienoties kādā no ekskursantu grupām plkst. 18.30 un 20.00. Pulcēšanās notiks Rātslaukumā.

Aizraujoša programma vecākiem un bērniem VENCPILS ŠEPTMAŅ TAISIS LUSTS A KNARIŅIEM” būs baudāma Dzirnavu laukumā no plkst. 18.00 līdz 21.00, kur vienviet pulcēsies komersanti, kuru nozare ir saistīta ar pakalpojumu sniegšanu ģimenēm. Būs sastopama Yamaha mūzikas skolas pasniedzēja Kristīne Stone, svinību telpas “Melleņoga” vadītāja Gita Goldmane, “Mīļotavas” dūla un zīdīšanas konsultante Sanita Bergmane, PEP mamma Ieva Stare, sporta skolotāja un sporta vingrošanas trenere Anita Kivilande, žonglēšanas un mākslas klases pasniedzēja Alis Portrait no “Delatlivik”, bērnu ballīšu aģentūra “Anniefesta” brīnumi. To visu papildinās ventiņu vārdu spēles kopā ar H. Dorbes memoriālo muzeju “Senču putekļi” un Ventspils bērnu bibliotēku. Uz skatuves uzstāsies “Marijas deju studija” Marijas Keserovskas vadībā, deju grupa ”Deguntiņš uz augšu” Svetlanas Grundmanes vadībā, Elenas Vasevas dziedāšanas klases dalībnieki. Visa vakara garumā būs dziesmas, dejas un dažādi pārsteigumi, bet noslēgumā – diskotēka bērniem kopā ar dīdžeju Keysh.

Jaunpilsētas laukumā no plkst. 18.00 līdz 20.00 būs iemūžināmi foto mirkļi BLIŅĶS UZ SKUNSTIGEM RUMPEM” – dodies pastaigā un atrodi Dzīvās skulptūras pie Saules laiviņām!

TEX-MEX Republic no plkst. 18.00 būs “LUSTS UZ VELL PARAUŠEN”, neizpaliekot bez gardas maltītes, atspirdzinošiem dzērieniem un dejām. Pasākuma apmeklētāju acu priekšā uz dzīvās uguns tiks gatavota garda paelja, kas būs iegādājama par pievilcīgu cenu, savukārt, Mohito meistarklasē pasākuma apmeklētāji varēs paši pagatavot un baudīt kokteili. Bet kopā ar Karīnu Gailišu būs iespēja apgūt un izdejot salsas deju ritmus.

Koncertzāles “Latvija” amfiteātrī no plkst. 19.00 līdz 01.00 būs koncerts un vakara balle MUZĪĶERS UN CITĀD TRAČ PAŠ UN KAIMIŅ LUSTEM” tiem, kas no sirds mīl mūziku un vēlas izdejoties. Klausītājus priecēs četri muzikāli augstvērtīgi koncerti, kurus izpildīs Ventspils bigbenda bijušie un esošie  mūziķi – Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēji, studenti un absolventi, kuri šobrīd mācās dažādās pasaules skolās. Džeza mūzikas standartus un savas labākās oriģinālkompozīcijas uz skatuves demonstrēs Ģirts Celmiņš. Ar Mančīni filmu mūzikas, kā arī Frenka Sinatras un Ellas Ficdžeraldas aranžijām Krista Daubara izpildījumā, dzirdēsim pasaulē iemīļotus skaņdarbus. Savas labākās oriģinālkompozīcijas izdziedās mūziķe Denisa Dārzniece, bet komponists un aranžētājs Kristers Lauriņš izpildīs oriģinālkompozīcijas un džeza standartu aranžijas noneta sastāvam. Savukārt, vakara izskaņā dīdžeji Slīmests Slaists un Fisha uzstāsies ar muzikālo performanci, kas liks griezties ne tikai vinila platēm, bet arī pasākuma apmeklētājiem.

Zaļajā namiņā no plkst. 19.00 būs baudāma ventspilnieces Kristiānas Zalmanes mākslas darbu izstāde. Tie, kuri vēlēsies sev iegūt mākslinieces radītu nelielu tetovējumu, šāda iespēja tiks nodrošināta, turklāt, par simbolisku samaksu. Vakara noslēgumā ar muzikālu priekšnesumu priecēs grupa “Transcendentāle” .

Svētkus atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.