Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Ziemassvētku egles iedegšana Lielajā laukumā

. Plkst. 17:00

Sestdien, 26.novembrī plkst. 17.00 Lielajā laukumā tiks iedegta Ventspils galvenā Ziemassvētku egle. Teatralizētā uzvedumā satiksim aktierus no neatkarīgās teātra trupas “Kvadrifrons” un “Laboratorium zinātnes skolas”, kuriem būs svarīgs uzdevums – iedegt svētku egli. Talkā ņemot Ventspils mēru, Ziemassvētku vecīti un visus sanākušos, tas pavisam noteikti izdosies.

Pasākuma programmā darbosies aktieri Ance Strazda un Āris Matesovičs no neatkarīgās teātra trupas “Kvadrifrons”, bet visus klātesošos pārsteigs “Laboratorium zinātnes skola” ar eksperimentiem, kas palīdzēs rast atbildes uz jautājumiem Kur vasarā dzīvo sniegs? Kāpēc lāstekas ir tik garšīgas? Vai migla ir nokritis mākonis? Un kā rodas gaisma?

Lustīgā noskaņā pēc egles iedegšanas gan mazie, gan lielie ventspilnieki tiks aicināti izbaudīt svētku jautrību, ko radīs Nacionālā teātra aktieri Zane Dombrovska un Egils Melbārdis ar ziemas dziesmām.

Atnāc un palīdzēsi iedegt svētku egli, uzdejosi kopā ar ģimeni, iegādāsies savu svētku piparkūku, satiksi Ziemassvētku tēlus un noslēgumā varēsi doties apskatīt izgreznoto pilsētu.

Kā jau ziņots agrāk, Ventspils Komunālā pārvalde sadarbībā ar PSIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” Lielajā laukumā ir uzstādījuši 17 metrus garo un kuplo Ziemassvētku egli, kura šogad atceļojusi no Zūru mežniecības. Pilsētas kokos iekārtas ap 3200 spuldzīšu virtenes, kuru kopgarums ir teju 38,5 km. Iemīļotās Austrumu zodiaka zīmes atradīsies Lielajā prospektā, bet Lielajā laukumā tiks uzstādīta jauna dekoru grupa “Bungas”, līdzās “Truša” zodiakam, kas būs 2023. gada simbols.