Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Barikāžu atcerei veltīta akcija

. Plkst. 16:00

Piektdien, 20. janvārī no plkst. 16.00 līdz 19.00 Rātslaukumā tiks organizēta Barikāžu laika atcerei veltīta akcija. Aicinām iedzīvotājus atnest un ziedot sveces. Rātslaukumā būs iekurti piemiņas ugunskuri, pie kuriem sasildīties un atcerēties trauksmaino Barikāžu laiku.

Jāatzīmē, ka barikāžu aizstāvēšanā piedalījušies aptuveni 500 ventspilnieku. Par šo nozīmīgo dienu dalībniekiem uzskatāmi arī visi tie ventspilnieki, kas nesa uz koordinācijas vietu – toreizējo Ekskursiju biroju vecajā Rātsnamā – pārtikas produktus, pašu ceptos pīrāgus, cimdus, zeķes, kas bija domās ar saviem barikādēs klātesošajiem tuviniekiem, draugiem, darba biedriem.

Barikādes ilga no 1991. gada 13. līdz 27. janvārim, kurās piedalījās tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas, kas bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un brīvību. Tautas nevardarbīgā pretošanās apliecināta lozungā “Ar gara spēku un pret karaspēku”.