Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Slāvu garīgās mūzikas koncerts

. Plkst. 16:00

Svētdien, 29.janvārī plkst.16.00 Ventspils kultūras centrā notiks Slāvu garīgās mūzikas koncerts. Tajā piedalīsies Ventspils vokālā grupa (vadītāja Ginta Rūse), Rīgas vokālais duets “Cantica”, kura sastāvā darbojas starptautiski atzīti solisti – Olga Barišmane (soprāns) un Oļegs Orlovs (tenors). Pie klavierēm koncertmeistars, aranžētājs un komponists Jurijs Kaspers. Koncertā piedalīsies arī jauni, bet nu jau gana titulēti ģitāristi – Šamila Almakajeva audzēkņi, dažādu starptautisku konkursu laureāti – Dmitrijs Ivanovs un Alīna Gapoņenko.

Koncertā dzirdēsim slāvu garīgās un akadēmiskās mūzikas pērles – operu ārijas, dziesmas un romances. Augsti titulētais duets “Cantica” izpildīs A.Aļabjeva, A.Arenska, A.Dvoržāka, A.Grečaņinova, S.Rahmaņinova, A.Rubinšteina, P.Čaikovska, N.Rimska-Korsakova un citu komponistu skaņdarbus. Ventspils vokālās grupas izpildījumā izskanēs ne tikai slāvu pareizticīgo mūzika, bet arī 19.gadsimta Rietumeiropas mūzika, mūsdienu amerikāņu un britu garīgā mūziku, kā arī atsevišķas daļas no latviešu komponistes Lauras Jēkabsones tautas mesas. Savukārt jauno un talantīgo ģitāristu sniegumā dzirdēsim V.Gomesa un S.Veisa ģitāras skaņdarbus, kā arī populāras krievu romances Š.Almakajeva aranžējumā.

Garīgā mūzika tās klasiskā izpratnē tiek izpildīta kā vokāli vai vokāli instrumentāli darbi, kas balstīti uz reliģiska satura tekstiem. Garīgās mūzikas komponēšana bijusi raksturīga daudziem pasaules klasiķiem, tādiem kā J.S.Bahs, V.A.Mocarts, L. van Bēthovens, F.Šūberts, J.Brāmss, Dž.Verdi, M.Gļinka, M.Musorgskis, P.Čaikovskis, N.Rimskis-Korsakovs, S.Rahmaņinovs un citiem komponistiem.

Koncertu vadīs Ventspils teātra aktrise Ineta Kalniņa.

Ieeja bez maksas.

 

Pasākuma organizators Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija.

Finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Informatīvi atbalsta SIA “Kurzemes televīzija” un laikraksts “Ventas Balss”.

Organizatoriski atbalsta Ventspils Kultūras centrs.