Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Starptautiskais nacionālo kultūru festivāls “Ventspils vainags”

Ventspils atkal griezīsies festivāla “Ventspils vainags” daudznacionālajā dejā, kas norisināsies no 24. līdz 30. aprīlim ar šī gada tēmu “Manas tautas zieds”. Festivāla atklāšana notiks 29. aprīlī plkst. 15.00 Pārventas bibliotēkā, savukārt, galvenās festivāla norises notiks 30. aprīlī plkst. 15.00 teātra namā “Jūras vārti”.

Festivāla atklāšanā Pārventas bibliotēkā uzstāsies Ventspils kolektīvi – horeogrāfiskais ansamblis “Konfetti”, baltkrievu dziesmu ansamblis “Žuravinka”, tautas instrumentu ansamblis “Kaļinka” un folkroka grupa “Shumilov Bor”. Bet svētdien, 30. aprīlī teātra namā “Jūras vārti” kopā ar Ventspils kolektīviem koncertprogrammā uzstāsies viesi no Liepājas un Rīgas. Nama vestibilā būs apskatāma to mākslinieku darbu izstāde, kuri tagad rotā pilsētu. Koncerta pārtraukumā koris “Cantabile” izpildīs dziesmas dažādās valodās, tai skaitā arī izdomātā.

Pirmo reizi festivāla ietvaros notiks izstāde – viktorīna. Dažādās pilsētas vietās logos izvietotas latviešu mākslinieku gleznas, kas attēlo dažādas tautības. Pastaigājoties pa pilsētu, ikviens var baudīt mākslu un piedalīties spēlē. Spēles būtība ir tāda, ka jāatrod visas gleznas, jāizlasa informācija par māksliniekiem un jāatbild uz jautājumiem. Pareizi atbildējušo vidū tiks izlozētas balvas. Visi spēles nosacījumi un anketa ar jautājumiem pieejama Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācijas Facebook lapā. Teātra namā “Jūras vārti” notiks viktorīnas uzvarētāju apbalvošana un tiks pasniegta simpātiju balva māksliniekam, par kura gleznu būs nobalsojuši visvairāk viktorīnas dalībnieku.

Festivālā “Ventspils vainags” ir iespēja iepazīt un sajust mūsu valsts bagāto kultūru daudzveidību. Latvijā ir maz vietu, kur var redzēt baškīru, tatāru, adžāru, mordoviešu un citas dejas, dzirdēt bulgāru, poļu, ebreju, ukraiņu dziesmas un visu vienuviet. Un tikai Ventspilī, reizi divos gados, notiek nacionālo kultūru un dažādu tautu vienotības svētki.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Festivālu finansiāli atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.