Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Līgo vakara uzvedums un Jāņu nakts zaļumballe Reņķa dārzā

. Plkst. 20:00

Līgo vakarā, 23.jūnijā, plkst.20.00 Reņķa dārzā, Ventspils teātris aicina līgotājus uz brīvdabas jauniestudējumu “Ak, mīļo Blaumanīt!”, pēc kura tiks iekurts svētku ugunskurs un no plkst.22.00, muzicējot Brāļiem Rozentāliem, varēsim griezt lustīgus dančus līdz pat rīta gaiļiem.

Izrādē “Ak, mīļo Blaumanīt!” piedalās gandrīz viss Ventspils teātra kolektīvs. Kopā ar Ābramu varēsim doties andelēšanas priekos un bēdās, gan uz “Mazbērziem”, kur tā trakā Trīne, gan uz “Kārklēniem”, kur būs jādzen pēdas zagļiem. Ieskatīsimies “Ezerlauku” māju notikumos un, protams, noslēgumā kopā ar “Silmaču” saimi sumināsim Jāņus. Iestudējumā apvienoti fragmenti no Blaumaņa lugām – “Trīnes grēki”, “No saldenās pudeles”, “Zagļi” un “Skroderdienas Silmačos”. Visu kopā savienos Ābrams, kura lomā iejuties Andris Lasmanis. Par jautrību un lustīgu dvēseles un kāju iekustināšanu rūpēsies kapela “Danču spēle” Vitas Kroņkalnes vadībā. Būs mūzika, dziesmas un danči. Kopā ar kapelu dziedās Ventspils teātra aktieri – Simona Pastore, Simona Grieze, Indra Vītiņa, Baiba Jaunzeme, Rūdolfs Punkstiņš, Arturs Grieze un Aivars Punkstiņš. Dziesmu ansamblis “Ventiņ” priecēs ar jaukām dziesmām. Izrādes noslēgumā vienosimies kopīgā Līgo dziesmu dziedāšanā. Šo visu kopā salika režisore Vija Draviņa.

Pēc izrādes gada īsākās nakts danči un lustes kopā ar Brāļiem Rozentāliem un DJ Jāni K. Mūziķi piecels kājās pat viskūtrākos ballētājus, lai pavadītu Jāņu nakti jautrībā, baudot gardus ēdienus un atspirdzinājumus, kurus varēs iegādāties Reņķa dārza teritorijā visas nakts garumā. Brāļi Rozentāli ir pieprasīti Ventspils muzikanti gan zaļumballēs, gan kāzās un citās ļaudīm svarīgās svētku reizēs. Īsteni lietpratēji jautras un lustīgas atmosfēras radīšanā. Atskaņojot tautā iemīļotas melodijas, piešķils nepārvaramu vēlmi ne tikai dejot, bet arī skaļi dziedāt līdzi.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Lai lustīgi svētki!