Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

“Mazuļu salidojums” Bērnu pilsētiņā

. Plkst. 11:00

Svētdien, 18. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 13.00 Bērnu pilsētiņā ar krāšņiem un muzikāliem priekšnesumiem svinēsim Ventspilī dzimušo mazuļu salidojumu! Būs iespēja tikties ar dzemdību speciālistiem un mīļajām vecmātēm, Pekausīša slimnīcā bērni varēs īstiem ārstiem un māsiņām atrādīt savas līdzpaņemtās mīļmantiņas. Kopā ar mākslas skolas audzēkņiem bērni radīs krāšņu lielformāta mākslas darbu, bet muzikāli salidojumu izkrāsos Katy Tindemark ar elektrisko vijoli, Katrīnas Binderes Čoderes vadītais vokālais ansamblis “Pasmaidi”, “Jūras akmentiņu” soliste Anna Blohina un dziedātāja Madara Grēgere.

Mazuļu salidojumā kopā pulcēsies Ventspilī dzimušie bērniņi, viņu vecāki, kā arī Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas speciālisti! Šīs tikšanās ik gadu ir sirsnīgu atmiņas stāstu pilnas!

Pirms pasākuma slimnīca aicināja iesūtīt Ventspilī dzimušo mazulīšu foto, – no iesūtītajiem foto tiks izlozēti pieci, kas saņems pārsteiguma balvas.

Bērnu pilsētiņā darbosies arī “Esmu dzimis Ventspilī” fotostūrītis, kur skaistos mirkļus iemūžinās profesionāls fotogrāfs Kristaps Anškens. Fotogrāfijas būs pieejamas pēc pasākuma.

Uz salidojumu bērniņi aicināti līdzi ņemt savu mīļmantiņu! Vai lācītim samežģīta kājiņa? Vai ruksītim slikta redze? Vai truša ļipai konstatēts nobrāzums un nepieciešams kāds plāksteris? Ventspils slimnīcas dakterīši improvizētajā Pekausīša slimnīcā ar prieku apskatīs, izmeklēs un izārstēs bērnu līdzi paņemtās mīļmantiņas, tā mazinot bailes no dakteriem un aicinot uz sadarbību reizēs, kad tas nepieciešams. Ideju Ventspilī ierosināja ieviest Bērnu nodaļas vadītāja, pediatre Ieva Ozola.

Mazuļu salidojuma dalībniekiem mākslas performanci demonstrēs Ventspils Mākslas skolas pedagoģe Eva Kaufmane Lauss ar saviem audzēkņiem, iedvesmojot un aicinot arī apmeklētājus iesaistīties lielformāta mākslas darba tapšanā.

Ar muzikāliem priekšnesumiem apmeklētājus priecēs Katy Tindemark ar elektrisko vijoli, Katrīnas Binderes Čoderes vadītais vokālais ansamblis “Pasmaidi”, “Jūras akmentiņu” soliste Anna Blohina un dziedātāja Madara Grēgere.

Par kopējo svētku noskaņu gādās biedrības “Ķerot vilni” vadītāja Ieva Bula ar SS promo LV atraktīvo meiteņu palīdzību.

Tikšanās ar slimnīcas draugiem – pensionāru biedrību “Ventspils liedags”

Arī šogad pasākumā viesosies pensionāru biedrības “Ventspils liedags” adītāju-tamborētāju pulciņa “Kamolītis” dāmas, kas sarūpējušas no sirds darinātas zeķītes un zābaciņus pašiem mazākajiem – ikvienam pie mums dzimušajam bērniņam! Šogad tikšanās ar “Ventspils liedaga” dāmām un svinīgā sūtījuma nodošana notiks mazuļu salidojuma laikā – Bērnu pilsētiņā.

Pasākumu organizē SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” un Ventspils Kultūras centrs.

Bezmaksas pasākums.