Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Vasaras saulgriežu sagaidīšana

. Plkst. 21:00

21.jūnija vakarā ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Piejūras brīvdabas muzeju, kur no plkst. 21.00 notiks Vasaras saulgriežu sagaidīšana. Dziesmas, dejas un sentēvu tradīcijas, bet pēc tām ugunsskulptūras iedegšana un meditācija pie jūras.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apgūt vasaras saulgriežu  rituālus. Par lustīgu noskaņu un dančiem rūpēsies Rucavas kapela “Paurupīte”. Tautasdziesmu skandēs folkloras kopa “Laipa”, bet lustīgas dejas izdejos jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvi “Strautuguns”. Būs iespēja nopīt savu vainagu no trejdeviņām Jāņu zālēm, klausīties zāļu sievu stāstus un ticējumus par Vasaras saulgriežiem, kā arī noslēpumiem apvītu zīlēšanu.

Īsi pirms plkst. 22.30 no Piejūras brīvdabas muzeja dosimies dziedošā gājienā uz Ventspils pludmali (pie 6.laipas), lai iedegtu iespaidīgu ugunsskulptūru, kuras degšanas laikā katram būs iespēja mierīgās sajūtās meditēt jūras šalku un marimbas skaņu pavadībā. Ugunsskulptūru veidos mākslinieks Haralds Gerts.

Ieeja pasākumos bez maksas.