Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

“Raibās Lieldienas” un putnu būrīšu talka bērnu parkā “Fantāzija”

. Plkst. 15:00

Svētdien, 31. martā – Pirmajās Lieldienās visi dabas draugi tiek aicināti uz Putnu būrīšu izgatavošanas talku Bērnu pilsētiņā plkst. 11.00 un bērnu parkā “Fantāzija” plkst. 15.00. Talkotājus uzmundrinās folkloras studija “Vācelīte” un popstudijas “Jūras akmentiņi” audzēkņi.

Putnu būrīšu izgatavošanas talka noteikti ir mazāko ventspilnieku mīļākā pavasara talka. Uz talku aicināti gan mazi, gan lieli, gan lietpratēji, gan tie, kas vēl neprot izgatavot putnu būrīti, jo talkas ietvaros uz vietas būs pieejams viss nepieciešamais – būrīšu izgatavošanas pamācība, kokmateriāli, zāģi, āmuri, naglas, zīmuļi, mērlentes un citi darba instrumenti. Tā kā uz vietas pieejamo darba instrumentu skaits būs ierobežots, talkotāji aicināti ņemt līdzi arī savus darba instrumentus, jo reizēm tieši ar savu mīļo āmuru vai zāģi darbi rit raitāk uz priekšu.

Talkošanas vietā būs sagatavoti materiāli, lai izgatavotu 75 būrīšus strazdiem un 50 būrīšus zīlītēm. Izgatavotos putnu būrīšus varēs paņemt līdzi un izvietot savā dārzā, vai arī nodot pašvaldības darbiniekiem, kuri tos vēlāk uzstādīs kādā no pilsētas parkiem – Jūrmalas parkā, Reņķa dārzā vai Būšnieku ezera apkaimē.

Dodieties Lieldienās uz Bērnu pilsētiņu un bērnu parku “Fantāzija” un apvienojiet patīkamo ar lietderīgo – izgatavojiet jaunu mājvietu putniņiem un īstenojiet kādu no Lieldienu tradīcijām, piemēram, kārtīgi izšūpoties, lai odi vasarā nekostu. Vienlaikus varēs piedalīties arī Ventspils Kultūras centra organizētajā pasākumā ģimenēm ar bērniem “Raibās Lieldienas” – izmēģināt dažādas tradicionālas un netradicionālas izdarības Lieldienu noskaņās.

Pasākumu organizē Ventspils Kultūras centrs un Komunālā pārvalde, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.