Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Piektdienas vakara pastaiga

Piektdienas vakara pastaiga ROTAĻA(ir)LIETA

Lejupielādē šeit: Piektdienas_vakara_pastaigas_PROGRAMMA

Vecpilsētas tirgus laukums 18.30-02.00 KATRAM SAVA LIETA
Tirgus laukumā pieaugušo rotaļlietas un aktivitātes – moči, spēkrati, roku laušanās, smaguma cilāšana. Darbosies tirdziņi un kafejnīcas, kur varēs nobaudīt ēdienus un atspirdzinājumus. Uz skatuves mūzikā satiksies jaunie mūziķi ar pieredzējušām roka leģendām.
20.00-21.00 Vokāli instrumentālā grupa “Homeopāti LV”
21.00-22.00 Ventspils jauno mūziķu grupa “Bukte”
22.00-24.00 Fēlikss Ķiģelis ar grupu
00.00-02.00 DJ Aivis

Amatu māja
18.00-21.00 Amatu mājas izstāžu zālē foto kluba “Moments” 10 gadu jubilejas izstāde “Interpretācija”. Mājas pagalmā darīšanas – viss par un ap foto.

Rātslaukums 18.30- 20.20 LĀČI, LĀCĒNI UN VIŅU ROTAĻAS
Etnogrāfiski elementi, rotaļas un rituāli, piedaloties Ventspils vīru kora grupai un Ventspils Mūzikas vidusskolas kora “Nošu spēles” dalībniekiem. Rituālus vadīs Julgī Stalte un Ēriks Zeps.

Digitālā centra pagalms 18.00-21.00 BALSU TALKA
Ventspils Digitālais centrs aicina iesaistīties interesantā aktivitātē, kļūstot par daļu no “Balsu talka” projekta latviešu valodas nākotnei. Tā mērķis iemūžināt latviešu valodu un nodrošināt tās pieejamību tehnoloģiju attīstībā.

Annas iela 18.20-19.00 OMĪTES PASTAIGĀ
Enerģisku omīšu muzikāls priekšnesums. Iespējams koncerta laikā kāds saredzēs omīšu zināmu līdzību ar vokāli instrumentālo ansambli “Homeopāti LV”. Bet tas ir tikai iespējams.

Annas ielas pagalms /Annas iela 11/ 20.00-02.00 SPĒLES AR SKAŅU UN KLUSUMU
Pagalma koncertā skaista muzikāla melanholija savīsies ar improvizācijas mākslu. Vakaram satumstot, pirmo reizi Ventspilī diskotēka klusumā jeb “Silent Disco”, kurā apmeklētāji pēc izvēles var izvēlēties trīs dažādu dīdžeju atskaņotu mūziku, kas dzirdama austiņās.
20.20 -21.00 Emīlija Jermola ar programmu “Gaidu tevi mājās”
21.00-22.30 Ventspils Mūzikas vidusskolas jauniešu “Jam session”
23.00-02.00 “Silent Disco”

Jauniešu māja /Kuldīgas iela 13/
18.00-21.00 Piedzīvo vakaru ar dažādām lielizmēra spēlēm, smiekliem, jautrību, azartu un draudzīgu sacensības garšu. Kurš ir gatavs mest kauliņus un radīt atmiņas?

Ventspils Baptistu baznīca 21.00-22.15 PAR LIETU
Ventspils baptistu draudzes veidotajā garīgās mūzikas koncertā ikvienam būs iespēja ieklausīties, izbaudīt, pārdomāt un padomāt par dzīves jēgu jeb “Par lietu”. Koncertā piedalīsies Liepājas mežragu kvartets, pianiste Liene Circene, Ventspils Mūzikas vidusskolas Diriģēšanas nodaļas un Kora klases audzēkņi, Ventspils baptistu draudzes koris un mūziķi, bērnu un zvanu ansamblis. Koncerta mākslinieciskā vadītāja Rudīte Tālberga. Koncertā būs iespēja atbalstīt nometni “Cerību planēta”, kura notiek jau 15 gadus. Bērni ar īpašajām vajadzībām nometnē piedalās nedēļu, gūstot prieku un mazu atpūtu no ikdienas. Piepildīsim savas sirdis ar prieku un mīlestību.

Zaļais namiņš /Ganību iela 2-3/
No plkst. 20.00 norisināsies dažādu mantu tirdziņš. Plkst. 22.00 austrāliešu izcelsmes Londonā dzīvojošā multi-instrumentāliste, komponiste, dziedātāja, producente un performatore Laila Sakini, bet līdz plkst.03.00 par dejām gādās DJ Siram.

Dzirnavu laukums 18.00-21.00 MODES UN ROTAĻAS
Visa vakara garumā Dzirnavu laukumā darbosies darbnīcas bērniem un amatnieku andele.
18.00-19.00 Kurzemes novada mākslas skolu netradicionālā modes skate, kurā piedalās mākslas skolu audzēkņi no Ventspils, Aizputes, Pāvilostas un Ugāles ar savām veidotajām tērpu kolekcijām.
19.00-19.30 Vairis Nartišs ar stāvizrādi “Pūt un palaid”
Izrāde tiek veidota gan ar atraktīviem instrumentāliem opusiem, gan garākiem muzikāliem stāstiem. Tie ir kā piedzīvojumi un jautri dzīves stāsti, ietērpjot saturu instrumentālā un atraktīvā priekšnesumā.
19.30-21.00 Rotaļas un dejas ar folkloras kopu “Laipa” un jauniešu deju kolektīvu “Strautuguns”.

Kafejnīca/bārs “Olē” /Ganību iela 14/
No plkst. 19.00-20.00 uzstāsies dziedātāja Katrīna Bindere. No pusnakts līdz pat rīta gaismai uzstāsies DJ Jānis Krevitz.

Picērija “Dzintarjūra” /Ganību iela 26/ 18.00-23.00 VENTSPILS IEMIRDZAS PIEKTDIENĀ
Būs dažāda veida aktivitātes bērniem un pieaugušajiem. Dzīvesprieks un māksla, stāstiņu stūris, radoša darbošanās un mūzika.

Koncertzāles “Latvija” amfiteātris 18.00-21.30 INSTRUMENTĀLISTU SAIETS
Ventspils Kultūras centra instrumentālo un vokāli instrumentālo ansambļu skates koncerts, pamīšus ar mūsdienu deju priekšnesumiem, kuros uzstāsies “Prieks”, “Deguntiņš uz augšu”, “Scorpions” un “DANCE COMPANY” dejotāji. Pirmskolas vecuma bērniem būs iespēja iesaistīties Ventspils Tehniskā jaunrades nama darbnīcās. Savukārt jauniešiem mobilo spēļu laukumā. Vakars noslēgsies ar Vaira Nartiša muzikālo izrādi “Pūt un priecājies”, kurā dažādi pūšamie instrumenti saspēlē ar rotaļlietām.
Visu vakaru darbosies koncertzāles “Latvija” un teātra nama “Jūras vārti” biļešu pārdošanas akcija “Lieta ir biļetē!”