Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Radošās ebru darbnīcas “Raksti ūdenī” Bērnu pilsētiņā

. Plkst. 11:00

22.septembrī plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst 15.00 bērnu parkā “Fantāzija” norisināsies radošās ebru darbnīcas “Raksti ūdenī”. Māksliniece Anda Kolosova bērniem iemācīs, kā veidot krāsainus rakstus uz ūdens, radot unikālus mākslas darbus.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīt seno Ebru mākslu. Varēs pludināt krāsas uz īpaši sagatavotas ūdens virsmas, kurus varēs pārnest uz papīra, veidojot rakstus un zīmējumus. Vārds “ebru” turku valodā nozīmē “marmorēšana” – tā ir unikāla glezniecības tehnika, kurā krāsas tiek pludinātas uz ūdens, radot sarežģītus un skaistus zīmējumus. Ebru māksla ir iekļauta UNESCO mantojuma sarakstā un tiek dēvēta par “sirds melodijas attēlošanu uz ūdens”.

Anda Kolosova ir “Ebru Latvija” vēstniece, apguvusi šo tehniku pie pasaules mēroga meistariem un ar lielu aizrautību to popularizē Latvijā. Anda ir viesojusies dažādos Latvijas novados un pasākumos, un šī māksla turpina iedvesmot gan lielus, gan mazus mākslas cienītājus.

Bezmaksas pasākums.

Pasākumu organizē Ventspils Kultūras centrs, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.