Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Stokholmas Atraktīvais Latviešu Amatierteātris SALA ar izrādi “Pēdējā laiva”

. Plkst. 16:00

21.septembrī plkst. 16.00 Ventspils Kultūras centrā viesosies Stokholmas Atraktīvais Latviešu Amatierteātris SALA ar izrādi “Pēdējā laiva”. Ir pagājuši 80 gadi kopš latvieši devās bēgļu gaitās, tāpēc pieminot šos skaudros notikumus, tikusi iestudēta šī dramaturga Mārtiņa Zīverta luga. Izrādes režisore Agnese Jēgere.

Dramaturgs Mārtiņs Zīverts savu lugu ir veltījis dramatiskam laikam Kurzemes krastā, Jūrkalnē, kur 1944. gada novembra pēdējās dienās saplūda bēgļu pajūgi no visiem Latvijas novadiem, cerēdami tikt pāri jūrai, uz Zviedriju. Lugas darbības vide ir ļoti ierobežota telpa – bunkurs mežā, kurā liktenis savedis kopā četrus cilvēkus: Melno Žani, sakarnieci ar krasta laivām Selgas Marutu, ebreju vijolnieci Dagu Hiršmani un kādu jaunekli, sauktu par Puiku uz godu. Katra liktenī autors psiholoģiski grodi ieaudis Latvijas vēstures skaudrās un pārmaiņu pilnās lappuses: padomju okupāciju, Baigo gadu, vācu okupāciju un holokaustu.

Par lugas sacerēšanu Mārtiņš Zīverts rakstīja: “Šī luga rakstīta 1956. gadā. Virsraksts aizgūts no Annas Dagdas dzejoļa “Pēdējā laiva”, kas sākas ar vārsmām:

“Pāri pār kūpošu jūru likteņa laiva šaujas.

Cauri caur nakti un nāvi likteņa laiva skrien.”

Lomās: Jēkabs Kalniņš, Regīna Purva, Ilze Podiņa un Agnese Jēgere.

Biļetes cena 5,00 EUR visās “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā