Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Tautas deju koncerts “Zeme.Gaiss.Uguns.Ūdens.”

. Plkst. 18:00

Jauniešu deju kolektīvs “Strautuguns” aicina uz koncertu “Zeme. Gaiss. Uguns. Ūdens.” 2. novembrī plkst. 18.00 teātra namā “Jūras vārti” koncerta programmā gan vietējie, gan arī vieskolektīvi izdejos visas četras stihijas – zemi, gaisu, uguni un ūdeni. Kā sveicienu valsts svētku mēnesī JDK “Strautuguns” skatītājiem dāvās jaunas dejas pirmizrādi par ventspilnieku tik ļoti iemīļoto jūru.

Koncertā stihijas izdejos Ventspils Kultūras centra un Ventspils Augstskolas jauniešu deju kolektīvs “Strautuguns” (vadītāja Agnese Sarma) un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Strautuguns” (vadītāja Zane Kalniņa), deju kolektīvs “Diž Bramaņi” (vadītāja Taiga Ludborža), tautas deju ansambļa “Lielupe” studija un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Lielupe” (vadītāja Elita Simsone), jauniešu deju kolektīvs “Daidala” (vadītājs Grigorijs Eniņš), vidējās paaudzes deju kolektīvs “Usma” (vadītāja Agnese Sarma). Koncerta īpašie viesi – mūsdienu deju studija “Prieks” (vadītājas Everita Panfiļonoka un Kristīne Angere).

Latviešu tautas dejas ir ļoti dažādas, un gluži kā daudzos folkloras elementos, arī dejā ir jūtama dabas un stihiju klātbūtne. Deja var būt mierīga un spēcīga, tā var būt atsperīga un gaisīga, strauja un ugunīga, pārmaiņus mierīga un bangojoša – mainīga un neparedzama kā stihijas. Kad stihijas satiekas, tas vienmēr ir īpašs brīdis. Tāpēc visi interesenti tiek aicināti to piedzīvot kopā ar dejotājiem šajā koncertā.

Ieejas maksa – 5,00 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un internetā

Koncertu finansiāli atbalsta Ventspils brīvostas pārvalde projekta “Brīva osta dejām” ietvaros.