Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Detalizētu informāciju par Kultūras centra privātuma politiku skatīt šeit.

Senās uguns nakts

Sestdien, 27. augustā plkst. 21.00 pie Staldzenes stāvkrasta aicinām piedzīvot „Senās uguns nakts” burvību, kas visapkārt Baltijas jūrai kļuvusi par populāru tautas tradīciju. Tiks iedegti ugunskuri, simbolizējot piejūras tautu vienotību, rūpes par jūru un dabu, kā arī atvadas no vasaras. Noskaņu pasākumā papildinās dažādi muzikāli priekšnesumi.

 Staldzenes stāvkrastā, pie laipas sākuma, “Senās uguns naktī” būs iespēja pieredzēt cilvēka un dabas saspēli, sajūtot piejūras tautu gadu tūkstošiem pastāvošo saikni ar jūru. Baudīsim noskaņu mūziku ģitārista Reiņa Jaunā un čellistes Ernas Daugavietes izpildījumā. Par īpašu atmosfēru pasākumā būs parūpējusies lapas “Ļauj Sev Būt” veidotāja Zuzanna Mohamed Rambo. Savukārt, džeza ansamblis “Intro” dzīvās uguns gaismā priecēs izpildot džeza standartus, oriģinālskaņdarbus, kā arī populāras džeza melodijas Sergeja Somika aranžējumā.

Senās ugunis tika kurtas jau vikingu laikā, tādejādi jūrniekiem norādot drošu ceļu uz piekrasti. Mūsdienās tradīcijas “Senās uguns nakts” pirmie ugunskuri tika iedegti 1992. gadā Somijā. Kopš 2010. gada šis pasākums augusta pēdējā sestdienā tiek atzīmēts arī Latvijā, ar mērķi veicināt piejūras tautu vienotību un atgādināt par mūsu vēsturi, un kultūras mantojumu.

Lai plašākam iedzīvotāju lokam nodrošinātu nokļūšanu uz “Senās uguns nakts” pasākumu Staldzenes stāvkrastā, PSIA “Ventspils Reiss” norīkos papildus autobusa reisu plkst. 20.00 no Ābolu ielas pieturas Gāliņciemā. Atpakaļ atgriešanās maršrutā Staldzene – Ābolu iela plkst. 23.10.

Bet tiem, kam pieejams velotransports, aicinām uz pasākumu ierasties izmantojot jaunizveidoto veloceliņu, kurš no pilsētas sniedzas līdz pat pašam Staldzenes stāvkrastam.

 

Pasākumu organizē Ventspils Kultūras centrs, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.